Uutta luettavaa?

Uusi suomalainen kirjallisuuspalvelu Tarinavirta tarjoaa suomalaista proosaa, runoa ja asiaproosaa lyhyissä pätkissä. Karttuva kirjailijakaartimme julkaisee teoksistaan otteita, joiden maksimipituus on 3500 sanaa. Mitta vastaa suurin piirtein lyhyttä novellia.

Kaikki tiedämme, miten tärkeää päivittäiset välipalat ovat terveydelle. Tarinavirran välipalat esittelevät kotimaista kirjallisuutta kertojilta, joista et ole ehkä ennen kuullutkaan. Lukaise kokeeksi. Jos innostut, löydät parhaassa tapauksessa kuvan lokista (ks. yllä), joka vie sinut kustantajan tai kauppapaikan sivulle. Teksti on kirjasta, jonka voi ostaa omakseen.

Jyvä vai akana? – Kirjautunut käyttäjä päättää

Suomessa julkaistaan vuosittain noin 3000 uutta kauno- tai tietokirjaa joko täyskustanteina tai eri tyyppisinä palvelu- ja omakustanteina. Tähän julkaisujen massaan jos mihin pätee kysymys, kuinka erotella jyvät akanoista. Niin kutsutut kirjallisuuden portinvartijat: kustantamot, median kulttuuritoimitukset, kirjakaupat ja kirjastojen hankintatoimi tekevät tätä työtä päivittäin, mutta kuinka moni heistä ehtii lukea ja punnita kaiken. Ei kukaan. Siksi kirja tai kirjailija, joka on saanut jo huomiota toisaalla, on merkittävästi helpompi ottaa myös omalle lukulistalle – Syntyy näköharha siitä, että Suomessa olisi vain muutamia kymmeniä vahvoja Kertojia.

Kaikissa medioissa tärkein paikka on Etusivu. Tarinavirran idea on, että etusivulla ja sen ensimmäisten päivitysten joukossa ansaitsee paikkansa ne kotimaiset kirjat ja julkaisemattomat käsikirjoitukset, joista keskustellaan.  Palvelun moottori on rakennettu siten, että kun joku kommentoi mitä tahansa palvelussa julkaistua asiaproosaa tai fiktiota, tuo teksti nousee etusivun ylimmäiseksi.

Jotta keskustelu laajenisi ja jatkuisi myös palvelun ulkopuolella, myös tekstin jakaminen on tehty Tarinavirrassa  mahdollisimman helpoksi:

Hae Tarinavirtaan Kertojaksi tai rekisteröidy Lukijaksi. Jaa sen jälkeen sinua elähdyttänyt teksti omaan someesi. Näin viet osaltasi eteenpäin viestiä hyvästä kirjasta tai mielenkiintoisesta kertojasta, joka olisi saattanut muuten jäädä helposti suuremmalta lukijakunnalta huomaamatta.

Tervetuloa mukaan!